Gezellige spreekkamer van Emmy de Winter

TIJD VOOR JEZELF, OM JEZELF BETER TE LEREN BEGRIJPEN

Individuele therapie

Iedereen heeft wel eens een periode dat hij of zij wat minder goed in z’n vel zit. Soms heeft het een duidelijk aanwijsbare reden en is er iets gebeurt dat een grote invloed heeft op jou. Soms is het minder duidelijk en is het erin geslopen dat je je niet lekker in je vel begon te voelen. Vooral als je zelf er de vinger er niet op kunt leggen waarom je je somber, gefrustreerd of gestrest voelt is het lastig om een oplossing te vinden. Het kan zijn dat je stiller bent geworden, je terug bent gaan trekken, je somber bent gaan voelen. Ook het tegenovergestelde kan gebeuren. Dat je juist erop uit gaat trekken om het nare gevoel te ontvluchten en niet te voelen. Dit kan zijn dat je juist liever niet alleen wilt zijn.

Soms vind je op andere manieren uitwegen om de emotie te ontvluchten. Er liggen veel uitvluchten voor het oprapen anno 2023. We kunnen ons verliezen in werk, gamen, social media, eten, alcohol, lijnen, sporten, perfectionisme enzovoorts. Het kan ook gebeuren dat je je gefrustreerd bent gaan voelen. Dat je voor een lange periode op je tenen loopt en het allemaal net niet lukt. Het zit tegen en je gaat je je gefrustreerd voelen.

Kortom, je voelt je niet de persoon die je wilt zijn.

Het is zeker niet raar om hulp te zoeken. Soms lukt het jezelf even niet om het hele plaatje te overzien. Het is een wirwar geworden van gebeurtenissen, actie en reactie, kip, ei enzovoorts. Laat staan dat je nog weet wat de aanleiding was.

Daar ben ik voor. Ik ga je helpen om overzicht te krijgen op je leven en de gebeurtenissen die ertoe hebben geleid dat je je zo voelt. Je zult merken dat het veel logischer is dan je nu misschien denkt. Waarmee ik niet wil zeggen dat patronen makkelijk zijn om te doorbreken. Je hebt je waarschijnlijk al een lange periode vertrouwt gevoeld met een bepaalde manier van leven. Toch zul je merken dat hoe meer inzicht je krijgt, je gebeurtenissen gaat verwerken, je ruimte geeft aan de kern van je behoeften, je uiteindelijk gezondere keuzes gaat maken.

Twijfel je of therapie wat voor jou/jullie is? Of heb je een andere vraag? Stuur mij gerust een berichtje via dit contactformulier, via email of pak de telefoon. Ik beantwoord je vraag graag.
Wist je dat een kennismakingsgesprek gratis is? Stuur mij een bericht om een afspraak in te plannen.

info@emmydewinter.therapie.nl