2 Handen die elkaar vasthouden

DOOR RELATIETHERAPIE ZIJN WE OPNIEUW NAAR ELKAAR TOEGEGROEID.

Relatietherapie

“Ze leefden nog lang en gelukkig.” Wat zou dat fijn zijn als dat zo simpel was. In het “echt” is het vaak een hele uitdaging om elkaar te begrijpen. De eerste weken, soms maanden is er de verliefdheid en lijkt alles te kloppen. Je lijkt elkaar precies aan te vullen. De ander geeft jou een fantastisch gevoel en dat is ook nog eens wederzijds.

Toch is het heel begrijpelijk dat jullie niet in alles naadloos bij elkaar passen. Je komt beide uit een andere familiecultuur. Dit geldt ook als je beide in hetzelfde dorp bent geboren. Nog steeds ben je allebei in je eigen omstandigheden opgegroeid. Je hebt jouw leven geleid met de gebeurtenissen die jou hebben gevormd. Waarschijnlijk op een heel andere manier dan je partner.

Vaak komt dit verschil in gewoonten pas naar boven als er veranderingen hebben plaatsgevonden. Er komt een situatie en je merkt dat jullie hier beide heel anders op reageren en mee omgaan.  Er is iets gebeurd en je merkt dat je partner anders met emoties omgaat dan jij.

Het is heel normaal dat jullie een keer in een fase belanden waarin het wat stroever gaat. Je begrijpt elkaar niet. Je hebt frustraties. Je zegt dingen die je niet wilt zeggen. 

Er ontstaan ruzies. Je gaat elkaar ontwijken of elkaar de schuld geven. Je raakt van elkaar vervreemd en vraagt je af of je partner nog wel de ware voor jou is.

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn waardoor jullie in een moeizame fase terecht zijn gekomen. Het samenwonen/samenleven kan anders zijn uitgepakt dan verwacht, er kunnen veranderingen zijn ontstaan zoals een andere baan of juist verlies van werk, spanningen op het werk. Het krijgen van kinderen heeft een grote invloed op je relatie. Jullie krijgen beide een andere rol en daar komen automatisch andere verwachtingen bij te kijken. Ook kan er ontrouw hebben plaatsgevonden. Wat doe je dan? Hoe verwerk je dit samen en hoe kun je weer opnieuw naar elkaar toegroeien.

Er zijn een tal van redenen om in relatietherapie te gaan. Als EFT- relatietherapeut help ik jullie om inzicht te krijgen in het patroon wat jullie als partners met elkaar hebben. Ik help jullie te onderzoeken wat de onderliggende behoeftes zijn. Wat heb je nodig van de ander? En wat doet nu juist zoveel pijn? EFT relatietherapie helpt jullie om jezelf en de ander beter te begrijpen en een hechtere verbinding met elkaar te krijgen. 

Twijfel je of therapie wat voor jou/jullie is? Of heb je een andere vraag? Stuur mij gerust een berichtje via dit contactformulier, via email of pak de telefoon. Ik beantwoord je vraag graag.
Wist je dat een kennismakingsgesprek gratis is? Stuur mij een bericht om een afspraak in te plannen.

info@emmydewinter.therapie.nl